De Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® is in staat professioneel advies te geven en bezit ruime kennis op het gebied van de huid. Daarnaast beschikt de Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® over een specifieke deskundigheid van de medische aspecten van de huid en is volledig op de hoogte van cosmetica-ingrediënten en huidverzorgingsproducten.

Gediplomeerde Schoonheidsspecialisten Dermatologie® krijgen het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® toegekend, door regelmatig getoetst te worden op zaken als vakbekwaamheid en actuele ontwikkelingen binnen de dermatologie.

De Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® werkt nauw samen met dermatologen, en andere professionals. Daarnaast heeft hij/ zij door de specifieke scholing op medisch vlak veel kennis over voorkomende huidproblemen en kan huidproblemen in een vroeg stadium signaleren en analyseren.

Uw huid verdient de beste zorg!

Een Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® is gespecialiseerd in het bieden van verantwoorde huidzorg volgens medische richtlijnen en kunt u herkennen aan het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®

Het kwaliteitskeurmerk betekent dat de Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® onafhankelijk is opgeleid volgens de medische richtlijnen van gespecialiseerde huidbehandelingen en heeft een belangrijke signaalfunctie bij verschillende huidaandoeningen. Door een huidaandoening in een vroeg stadium te herkennen, kan er op professionele wijze een doorverwijzing plaatsvinden naar een huisarts.

Daarnaast kan een Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® diverse specialistische huidbehandelingen toepassen, waaronder acné, overbeharing en camouflage, waarbij de behandelingen vergoed kunnen worden door de zorgverzekeraar. Ook kan de Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® verantwoorde productkeuzes maken, is een expert op het gebied van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten en is getraind om te werken met specialistische apparatuur.

Wat is het verschil tussen een medisch schoonheidsspecialist en een Schoonheidsspecialist?

De medisch schoonheidsspecialist is breed opgeleid en kent meer behandelingsmogelijkheden zoals acne en ontharingstechnieken en camouflage. Daarbij heeft de medisch schoonheidsspecialist uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van huidbehandelingen. De medisch schoonheidsspecialist werkt volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch schoonheidsspecialist werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

Welke behandelingen voert een medisch schoonheidsspecialist uit?

Huidverbetering doormiddel van verschillende huidverbeterende (gezichts)behandelingen zoals:

                                     Acnebehandeling                                              
Littekenbehandeling
Medische camouflage
Ontharingsbehandeling
Peelings