Er bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Kan acne behandeld worden?
Vele behandelingsmethoden zijn mogelijk, waarbij het reinigen van de huid essentieel is. Melanie, uw geregistreerde schoonheidsspecialist kan de acne doeltreffend behandelen. Eventueel met ondersteuning van een arts of dermatoloog.

Hoe lang duurt het voordat de behandeling effect heeft?
Eigenlijk meteen maar dit is zeer afhankelijk van de ernst en de vorm van de acne. De frequentie van behandelen wordt hierop aangepast.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van de acne-behandelingen. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Als u de huid niet regelmatig laat behandelen kunnen er littekens ontstaan. Hierbij wordt een gezichtshandeling voor een huid met acne of een gevoeligheid voor acne geadviseerd. Speciaal voor dit huidtype stelt Melanie een persoonlijk behandelplan op. Ontstekingen voorkomen is beter dan genezen.. Bij een goede samenwerking is succes verzekerd!

Wat gebeurt er met de huid bij acne?
De talgklieren produceren meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich te veel talg afscheidt raakt de porie verstopt. Deze talgophopingen noemen we mee-eters of comedonen. Er zijn oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuidse mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de porie. Hierdoor wordt deze extra nauw.